A széki népviselet újragondolása: CUKOVY AW18

Tegnap a Budapest Central European Fashion Weeken mutatta be legújabb kollekcióját a CUKOVY. A márka legújabb öltözéksorozata a széki népviseletből nyert ihletet, mely a német polgári, székely nemesi, valamint a magyar paraszti ruhák meghatározó stílusjegyeit hordozza. A márka e tradicionális elemeket gondolta újra a kortárs street couture jegyében.

A széki öltözék kitűnik a többi népviselet közül: a színvilágot a visszafogott, fekete, piros, illetve szász hatásra kék szín foglalja keretbe. A formakompozíciót tekintve a túlzott „sonkaujjak” és pliszírozott szoknyák vannak túlsúlyban.

Ezen elemeket is beemelve, majd a sajátos színösszhangot bordóval, fehérrel, khakivel és barnával kiegészítve született meg a kollekció, melynek életre hívása során főleg természetes anyagokat, selymet, pamutot, gyapjút és bőrt használt a márka.

A modern csavar ezúttal sem maradhatott el: a hagyományos szabásmintát újragondolva, illetve a geometrikus formákat játékba hozva berakások, ráncolások egészítik ki a szoknyákat, kabátokat.

A kollekciót az egyszerű, mégis látványos és nőies sziluettek, a pimasz részletek és a tradicionális utalások teszik sokoldalúvá és jellegzetessé.

Képek: Dombóvári Judit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.