Fényművészetben is kiválóak vagyunk: rangos nemzetközi versenyen nyert díjat a Limelight Projection Mapping

A Limelight Projection Mapping fényművészek csoportja, akik több mint egy évtizede készítenek 3D-s  installációkat és fényinstallációkat. Néhányan közülük jelen voltak már akkor, amikor ez a művészeti ág még csak születőben volt. A csoport olyan fényművészeti koncepciókat hoz létre, melyek emberek százezreit nyűgözik le világszerte, fényfesztiválokon és vállalati eseményeken egyaránt. A történetmesélés és a különleges 3D-s látványvilág ötvözete, illetve az épületekre való vetítésben szerzett 15 éves tapasztalat teszi a Limelight Projection Mappinget a mai 3D-s fényfestési szcéna egyik vezető művészeti csapatává, mely nemrég egy világversenyről hozott el elismerést.

Az A’ Design Award and Competiton a világ legnagyobb versenye designerek, tervezők, kreatív szakemberek számára. A Limelight Projection Mapping a verseny Lightning Products and Lightning Projects Design kategóriájában a Silver A’ Design Awardot nyerte el Interconnection elnevezésű munkájáért, egyetlen projection mapping projektként, világítás-design munkákkal versenyezve.

A Limelight Projection Mapping 2006 óta foglalkozik 3D projection mappinggel, fényfestéssel, fényinstallációk készítésével. Rendszeres meghívottai fényfesztiváloknak világszerte, mint az Amsterdam Light Festival vagy a Skyway International Light Festival Lengyelországban. Az A’ Design Award and Competition ezüst fokozatát elnyerő mű, az Interconnection 2016-ban már megszerezte a legnagyobb 3D projection mapping verseny, az iMapp Bucharest zsűri- és közönségdíját is. Az Interconnection a román parlament épületére készült alkotás, központi témája a kapcsolódás: a mikró és a makró, a külső és a belső univerzum összekapcsolódása.

„Az Interconnection mondanivalója a művészeti alkotás kötődése a közönséggel, a logikus gondolkodásé az érzelmi világgal, az egyéné a társadalommal – bár gyakran elvész a kapcsolat a  nagyobb képpel, mi mindannyian mégis egy kozmikus hálózat apró részeit képezzük” – mondta az alkotásról Dávid István, a Limelight Projection Mapping egyik alapítója. „Az Interconnection célja, hogy újraindítsa a belső és a külső párbeszédet egy mozgalmas utazáson keresztül az elválasztás állapotától az örök nyitottság állapotáig” – tette hozzá.

Hozzászólás