Táncos performansszal debütál a COS férfikollekciója a Pitti Uomon

A férfi divatvilág talán legfontosabb eseményén, a Firenzében megvalósuló Pitti Uomon idén júniusban először a COS is képviselteti magát legújabb, Soma (görög szó, jelentése: test) névre keresztelt férfi kapszulakollekciójával. A 2007-ben alapított londoni székhelyű márka első ízben köti bemutatóját a tánc művészetéhez, hiszen első firenzei bemutatkozását Wayne McGregor többszörös díjnyertes angol koreográfus társulatának különleges performansza fémjelzi majd.

A nem mindennapinak ígérkező bemutató a kollekció karakterisztikáját, anyaghasználatát és inspirációját minden ízében a mozgás szabadságával és légiességével azonosítja, és tovább kutatja a művészet és a divat közt rejlő kimeríthetetlennek tűnő lehetőségek tárházát.

„A COS számára a Pitti Uomo a kreativitást, a kézművességet valamint a jövőbe mutató férfidivatot jelképezi. Megtiszteltetés számunkra, hogy a Soma Firenzében mutatkozik be, és hasonlóan izgatottak vagyunk amiatt is, hogy ebből az alkalomból nemzetközi szinten egy szélesebb közönséggel, online is megismertethetjük a munkánkat” – árulta el Karin Gustafsson, a COS kreatív igazgatója.

A Soma magába foglalja a COS esztétikáját és értékeit; olyan hagyományos módszerekkel, új technikákkal, valamint izgalmas anyagpárosításokkal ismerkedhetünk meg általa, amelyek mind az időtlen, hétköznapi darabokat ünneplik. Christophe Copin, a COS férfi részleg vezetőjének elmondása alapján „a Soma valóban feltárja, hogy a márka számára mit is jelentenek az alapvető ruházati cikkek, amelyek ez alkalommal minden részletüket tekintve a viselő szabad mozgásának szem előtt tartásával nyerték el végső formájukat.”

A Pitti Uomon bemutatásra kerülő performanszot élőben követhetjük a cosstores.com oldalon, a kapszulakollekció darabjai pedig a bemutatót követően megvásárolhatók a COS firenzei üzletében és a COS online webshopján keresztül.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.