Magyar divat- és formatervezők fenntartható alkotásai a Helsinki Design Weeken!

Hazai divat- és formatervezők mutatkoznak be idén a Helsinki Balassi Intézet – Magyar Kulturális és Tudományos Központ galériájában, a kiállítás a fenntarthatóság iránt érzékeny kreátorok munkáit ismerteti majd. A tárlat egybegyűjti azon tervezők munkáit, akik kiemelkedően fontosnak tartják a jelen és a jövő környezeti, gazdasági és társadalmi kihívásaival való szembenézést, és a fenntartható fejlődés koncepciójába illeszkedve alkotnak.

Vetlényi Alma

Fazekas Fannyval korábban azonos tematikával szerveztük meg a Fenntartható design, a fejlődés nyomában című kiállítást, amit a 2017-es Design Hét Budapest keretében láthatott a közönség. E két rendezvény tehát kapcsolatot teremt a finn és a magyar főváros nemzetközi design seregszemléi, valamint a finn és magyar designerek munkái között.

PAPER UP!

„A Helsinkiben megvalósuló kiállítás célja, hogy segítse a feltörekvő magyar designerek nemzetközi ismertségét és párbeszédet kezdeményezzen a fenntartható design aspektusairól finn és magyar alkotók között. A kiállítás divatszekciójában olyan magyar kortárs designerek munkái kapnak helyet, akik árnyalni kívánják az ökodivat problémakörét, elsősorban az alapanyagok felhasználási lehetőségeire, társadalmi és gazdasági szempontjaira fókuszálva. A tárgytervezési részlegben kiállított munkák szintén a fenntartható fejlődést segítő gyakorlatokra mutatnak példákat. ” – Fazekas Fanny, a kiállítás szervezője.

Fészek Részek

A kiállító márkák és tervezők:

Manera – studio – Budapest, Botanika, Ursuslupus, Rikov, NES cipő, Vetlényi Alma, Veszprémi Gabriella, Faludi G, Repityke, Printa, Temesi Apol, Pressed Pets, Paper Up!, Fészek Részek, Misija design, Tóvaj Rozi, Deme Tamás, Plié by Atelier, Medence Csoport, Malinko bag, ESZKA

Megnyitó: 2018. augusztus 30., 18 óra

Faludi G

A kiállító tervezők munkái megvásárolhatók a Helsinki Design Week vásárán Suvilahtiban, szeptember 8-9. közt.

További információért katt IDEA kiállítás a JYSK Finland támogatásával jött létre.

Hozzászólás