„Olyan ez, mintha Nellyland kelne életre Rózsavölgyben a Dilemma klipjéből” – OST 2018 Nyár

Ismét a tengerentúlra evezett a magyar OST brand, mely – ahogy már korábban is írtuk – egy úgynevezett menekülési útvonalat rajzol fel a mainstream divatirányzatokból kilépni próbáló individuumoknak, miközben az úgynevezett valódi kreativitás és a szellemi értékalkotás mezsgyéjén igyekszik haladni. A márka aktuális, nyári lookbookja az amerikai kertvárosi ideálok mai, kelet-európai változatát próbálta megjeleníteni. Ahogy ők mondják, már rég nem a Lada teszi a keletet, de hiába sorakoznak SUV-ok az utcán, a globalizált felszín ellenére még mindig nem lettünk „ugyanolyanok”. Ilyesmi lenne tehát az amerikai álmot kergető balkáni divatvízió!

A kollekció a 2000-es évek tabuként kezelt vizualitásából táplálkozik: kínai piacos sárkányok, chessboard minta, rave-es csillogás, bő nadrágok, safety neon elevenítik fel a közelmúlt esztétikai no-go zónáját. Ezek a tipikus motívumok kerülnek új összefüggésbe a 90-es évek kanapékárpitjait idéző lilás mintákkal, fakó színekkel és a márkára jellemző kelet-európaias szögletességgel keveredve.

„Olyan ez, mintha Nellyland kelne életre Rózsavölgyben a Dilemma klipjéből.” – utalnak tervezők Nelly és Kelly Rowland 2002-es számára – „Nem érezzük cikinek az ilyen profán inspirációkat. Minél összetettebb képre, ellentmondásos elemek vegyítésére törekszünk. Nem akarunk púderszínű, minimalista valóságot teremteni, abból van elég, és szerintünk nem tükrözi a körülöttünk lévő világot. Számunkra fontos hogy valószerű, ténylegesen hordható termékeket tervezzünk. De ha gejl, habos ruhákat érzünk aktuálisnak, akkor azok is beleférnek a képbe.” – teszik hozzá.

A hétköznapi normalitás egyúttal a Z generáció feszélyezetlenségére irányítja a figyelmet. A könnyedségre, ahogyan a közelmúlt tabunak számító darabjait életre keltik az X generáció családi házas ideáljai között.

„Mindig a már és még nem kúl az, ami izgatja a fantáziánkat.”

A személyes élményekből táplálkozó anyag Deák Éva lookbook képeiből és a tervezők fekete-fehér backstage fotóiból áll össze. A kurrens kollekció, a brand identitása és a koncepció szerintünk egy izgalmas irányba mutat, valami, egy egészen kis dolog azonban még talán hiányzik. Egy leheletnyi merészség vagy egy-egy sajátos, csak a márkára jellemző marker, amit ha így halad a brand, valószínűleg hamarosan meg is kapunk a srácokról. Hajrá!

Lookbook fotó: Deák Éva; fekete-fehér fotók: Lantos Olivér, Sasvári Áron (OST); modell: Exel (Royal Models), Andris (The Roster Management); haj: Telenkó Ábel (Close); smink: Keserű Barbara. A fotók a Rózsavölgyben készültek.

1 Comment

  • Posted június 22, 2018 12:53 du.
    by 925brands

    tartsd meg a megosztást, maradj motivált …

Hozzászólás