Érdekel a fényművészet, a projection mapping? Akkor ez a lehetőség neked szól!

A Limelight 3D Projection Mapping egy, a Factory Light Festival számára szervezett projection mapping mesterképzéssel indította útjára Limelight Academy elnevezésű, világszinten egyedi programját. A fényművészeti alkotócsoport célja a 3D projection mapping szcéna fejlesztéséhez való hozzájárulás egy olyan egyedi oktatási programmal fiatal tehetségek számára, amelynek tananyaga több mint 15 év tapasztalatán alapul.

Egyre több mapping verseny létezik világszerte különböző struktúrákkal és pénznyeremény-forrással. Ami mindegyikben közös, hogy azoknak a művészeknek fizetnek a munkájukért, akik megnyerik a versenyt. A nevező, tapasztalt animátorok számára, akiknek nincsen tapasztalatuk a projection mapping, különösen a külső helyszíni, nagyszabású vetítések területén, nem nyújtanak szakmai segítséget vagy célzott oktatást.

Limelight Academy

A Limelight művészcsoport tagjai közül többen az elsők között voltak a világon, akik projection mapping alkotásokat készítettek. A kilencvenes évek óta alkotnak, így jelentős tapasztalatot szereztek egy olyan művészeti ágban, amelyet gyakorlatilag csak tapasztalati úton lehet elsajátítani. Egy jó emlékű workshopot követően, amelyet a Ghent Light Festival szervezőinek felkérésére tartottak egy fiatal belga animátornak, elhatározták, hogy létrehozzák saját programjukat. Hisznek benne, hogy a művészeknek lehetőségük van rá, egyben felelősségük, hogy megosszák tudásukat és tapasztalatukat a projection mapping művészek eljövendő generációjával, és ehhez kerestek egy olyan utat, amely mindenki számára elérhető, aki szenvedéllyel tanulni akar és hajlandó keményen dolgozni azért, hogy csodálatos projection mapping alkotásokat készíthessen a jövőben.

A fentiek eredményeképpen a norvég Factory Light Festival szervezőivel együttműködésben szerveződő, első mesterképzésükkel indul útjára a Limelight Academy, amely egy új, világszinten egyedülálló, egyedi koncepció. Egy hosszútávú program, amelynek keretében a Limelight 3D Projection Mapping csapata lehetőséget ajánl fiatal tehetségeknek a tanulásra, úgy, hogy honorálja is a munkájukat, és arra ösztönöz fényfesztiválokat világszerte, hogy csatlakozzanak a programhoz, adjanak lehetőséget a helyi tehetségeknek, így nyújtsanak segítséget a projection mapping művészi szintjének és tudásbázisának világszintű fejlesztésében.

A cementgyár, ahová a jelentkezők elkészíthetik a munkájukat

Ha még nem hallottatok volna róluk, a Limelight Projection Mapping fényművészek csoportja, akik több mint egy évtizede készítenek 3D-s illetve fényinstallációkat. Néhányan közülük jelen voltak, amikor ez a művészeti ág még csak születőben volt, és olyan fényművészeti koncepciókat hoznak létre, amelyek emberek százezreit nyűgözik le világszerte, fényfesztiválokon és vállalati eseményeken egyaránt. A történetmesélés és a különleges 3D-s látványvilág ötvözete, illetve az épületekre való vetítésben szerzett 15 éves tapasztalat teszi a Limelight Projection Mappinget a mai 3D-s fényfestési szcéna egyik vezető művészeti csoportjává.

Mit takar a projection mapping mesterképzés?

A Limelight Academy program keretében a Limelight 3D Projection Mapping csapata pályázók jelentkezését várja fény / 3D projection mapping alkotások elkészítéséhez a norvég Factory Light Festival-ra. 5 jelentkezőt választanak, akiknek lehetőségük lesz ellátogatni a fesztiválra, és bemutatni alkotásukat a szakemberekből, helyiekből és a fényművészet rajongóiból álló nemzetközi közönségnek. A kiválasztott pályázók a 3D projection mapping úttörőitől tanulnak majd egy konzultációkból és kreatív workshopokból álló, 2,5 hónapos oktatási program keretében, költségkerettel a projektjük számára, illetve lehetőséget kapnak rá, hogy a norvég Factory Light Festival fő programpontjaként bemutassák az elkészült munkát. Más projection mapping versenyekkel ellentétben a Limelight Academy költségkeretet és szakmai támogatást nyújt a jelentkezők számára. A pályázóknak nem kell segítség nélkül tartalmat előállítaniuk, portfóliójuk és elkötelezettségük alapján választják ki a legjobbakat. További információ a linken.

A csapat site visitje

A Factory Light Festivalról

A Factory Light Festival egy független fényfesztivál Slemmestad-ban, Norvégiában, ahol a legjobb művészi video mapping munkákat és fényinstallációkat mutatják be egy cementgyár poszt-indusztriális felületét használva vászonként. A fesztivál nagy népszerűségnek örvend a helyi közösség körében, és a nemzetközi művészeti szcénába beágyazott szakmai fesztiválként egyedi révként szolgál a kísérleti művészet számára. A szervezők szenvedélyes művészekkel működnek együtt annak érdekében, hogy azok fejlődhessenek, és minden szeptemberben megmutathassák ennek eredményét.

A Factory Light szeretné megosztani fantasztikus fesztiválját a világ legígéretesebb video mappereivel. A művészek a tehetségüket hozzák, ők a felszerelést és egy silót adnak, és együtt megmutatják a világnak, mire képesek a művészek (és közben norvég módra jól is érzik magukat).

Jelentkezni EZEN A LINKEN lehet!

Hozzászólás