Az autizmussal élők gyakori gesztusait foglalta öltözékekbe a Perceptual Thinkers

A Perceptual Thinkers őszi-téli kollekciója egyrészt abból a tényből indul ki, hogy mindannyiónk életében eljön az a pont, amikor szükségünk van egy kis csavarra, hogy izgalmasabbá, különlegesebbé, akár különcebbé tegyük mindennapjainkat; a márka friss öltözékei többek között ezt az érzést hivatottak képviselni, továbbá fókuszba kívánják helyezni az autizmussal élőkben rejlő egyediséget. Lehetőséget adnak arra, hogy megismerkedjünk az autizmussal élők gyakori gesztusaival, a húzkodással és a csavarással, amelyeket legtöbbször a feszültség levezetésére használnak.

A kollekció az említett két tevékenység köré épül, a ruhadarabok pedig a mozdulatok által néhány egyszerű manipuláción esnek át. Felcsavarás által változnak meg a hosszúságok, így kerülnek előtérbe az anyagok hátoldalai (ami lehet szőrös, bolyhos vagy a külső oldaltól eltérő színű) és egy-egy darab plusz funkciót is kap a mozdulat végrehajtásával.

Minden erőfeszítés nélkül kreálhatunk például gallért vagy kapucnit az adott öltözékre, de ha egyszerűségre vágyunk, akkor a márkára jellemző, nyíl alakú patentekkel és pántokkal biztos rögzítést adhatunk az anyagnak. A kollekcióban olyan, a megszokottól eltérő részletekkel bíró darabokat találunk, mint például az az ing, amelynek gombolópántjai az ujjakon helyezkednek el, vagy az a nadrág, ahol a slicc részt nem eredeti helyén találjuk, hanem jóval lejjebb, a lábszárnál.

A kollekció szeptember 11-től lesz elérhető a Perceptual Thinkers webshopján.

Hozzászólás