Megnyílt Yayoi Kusama londoni kiállítása!

A nyárnak tényleg vége, de ez egyúttal azt is jelenti, hogy eljött az a nagyjából karácsonyig tartó programőrület, melynek köszönhetően divat-, design- és művészetfanok egyaránt kielégíthetik vágyaikat a fashion showk, különböző kortárs kiállítások, art fairek és design weekek garmadájában. Mivel hamarosan mi is Londonba látogatunk a pár hét múlva debütáló ArtConscious oldal nyitóbulija okán, már elkezdtük feltérképezni a helyi must-see tárlatokat, és egy Kusamát már csak világhírneve miatt sem hagynánk ki.

A japán művész ma nyitotta meg kiállítását a Victoria Miro Galériában, a Wharf Roadon, The moving moment when I went to the universe címen. A gyűjtemény magába foglalja új munkáját, a My Eternal Soul sorozatot, valamint a közkedvelt Infinity Mirrored Rooms-t is.

Fotó: theartnewspaper.com

A művész karrierje során számos alkotói módszert kipróbált, többek között a festést, kollázst, szobrászatot, performanszt és installációt, melyek mind a pszichedelikus színek, az ismétlődés és a minták iránti érdeklődését mutatják. Kusama alkotásai a konceptuális művészeten alapulnak, merít a feminizmus, minimalizmus, szürrealizmus, Art Brut, pop art és absztrakt expresszionizmus irányzatából is. Műveit autobiografikus, pszichologikus és szexuális tartalommal tölti meg. Kusama regényeket és verseket is publikált, a filmművészetben és a divattervezésben is alkotott.

A tárlat december 21-ig látogatható. (Kiemelt kép: theartnewspaper.com)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.