Kádár-kockák Tomcsányi módra | SS19

Ebben a szezonban a TOMCSANYI inspirációját a magyar vidék építészeti stílusából merítette, ötvözve a retrospektív esztétikát a kortárs divattal.

A 2019-es tavaszi-nyári kollekció vidéki magyar falvakba repít minket, ahol a sátortetős kockaházak, az úgynevezett „Kádár-kockák” monoton mintaként töltik ki látképet. A homlokzatokat gyakran egyszerű geometriai minták díszítik, az egyéni önkifejezés jegyében. Muskátlis ablakaikkal a kockaházak oly hétköznapinak tűnnek tömbökben, egyesével mégis rendkívüliek – akárcsak a bennük lakó emberek. A vidéki hangulatot idézve a kollekció prioritása a kényelem, egy kis kacérsággal fűszerezve.

A TOMCSANYI jól ismert egyedi színpalettája és a védjegyévé vált printjei bármiféle erőlködés nélkül teremtenek nosztalgikus hangulatot – ebben a szezonban két utcai látkép minta idézi a vidéki mindennapokat. A kollekció meghatározó színei – a lazac, az égszínkék és a fűzöld – könnyed érzetű anyagokon jelennek meg, mint a viszkóz, a modál és a pamut. A Tomcsányi ismét a fenntartható gyártást zem előtt tartva hívta életre kollekcióját.

Képek: Berill Sándor Photography

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.