Idén is szavazhatsz Magyarország leginspirálóbb történeteire!

Ismét esélyt adhatsz kedvenc kreatív projektednek, hogy elnyerje a Highlights of Hungary fődíját. Impozáns listát állítottak össze a kurátorok az idei évre is: művészeti tevékenység, szociális projekt, sportteljesítmény, irodalmi vonatkozású ötlet, mezőgazdasági, turisztikai és szociális kezdeményezés egyaránt megtalálható a legjobb 55 között.

Hatodik alkalommal szervezi meg a szokásos csapat a Highlights of Hungaryt, mely független kezdeményezésként, kategóriák nélkül kutatja hazánk legkreatívabb, legegyedibb projektjeit, hogy a folyamat végső lépéseként a közönség kiválaszthassa a saját kedvencét. Remete Tibor, a kezdeményezést alapító Super Channel stratégiai vezetője úgy fogalmazott, hogy ezek a projektek minket körülvevő, szerethető történetek, melyekre mindannyian büszkék lehetünk. Közel sem biztos azonban, hogy a mindennapok során észrevesszük őket: a Highlights of Hungary ezért is szeretne plusz reflektorfényt irányítani rájuk. A POKET-ről, a magyar gyorskorcsolya olimpiai férfi váltóról, a Ruben Brandt, a gyűjtő című filmről vagy a MARGÓ Fesztiválról a legtöbben már hallottak.

Az idei Highlights of Hungary mottója: “Hass, alkoss, gyarapíts!” – a fentiek alapján nem is nehéz kitalálni, hogy miért. A projektek egytől egyig, hamisítatlan hazai ízt hordoznak, hatásuk sok esetben egészen messzire visz, és kétség kívül mindannyian többek leszünk általuk. Most is egy tíz főből álló kurátori csapat gyűjtötte közös platformra a hazai sikereket. Ők mind a kreatív ipar különböző területeit képviselik szakmájukban és az értéket kutatják a mindennapokban. A csapat sokszínű, egy azonban mindenkiben közös: nyitottan, érzékenyen szemlélik a körülöttük létező világot, hazánk innovatív, értékteremtő történéseit.

Akik számára nem újdonság a kiválasztás folyamata: a Telep Galériát vezető Trellay Levente, Szűcs Péter újságíró, a Petersplanet.travel alapítója, Liptay Gabriella közgazdász-szociológus, a KPMG marketing és kommunikációs igazgatója, Bagi László, a Forbes újságírója, Martinkó József építészet- és designkritikus, az Octogon magazin főszerkesztője illetve a Design Terminált vezető és a Brain Bar-t alapító Böszörményi-Nagy Gergely. Ehhez a csapathoz csatlakozott most Varga Judit kétszeres Emmy-díj jelölt díszlettervező, Bonta Gáspár belsőépítész, Polgár Odett énekes-dalszerző és Andrew Hefler színész, énekes, a Grund Színház alapítója.

A Highlights of Hungary alapítóinak célja, hogy a kezdeményezés egy olyan kreatív platformmá nőjön az idei évben, ahol az összes szereplő – kurátorok, jelöltek, üzleti és média partnerek, közönség – egymásra találhat, elindulhatnak kollaborációk, és ezáltal a HoH megtermékenyítő ereje, közösségi, társadalmi hatása tovább erősödik majd.

Személyes kedvencünk a listából partnerünk, az ArtConscious nevű projekt. A weboldal, majd később mobilapplikáció egy olyan online művészeti és design piactér, mely Londonon keresztül kíván a globális műtárgypiacra lépni. A probléma, melyre megoldást kívánnak nyújtani az az, hogy a közép-kelet-európai kortárs műtárgy- és designpiac csak lassan nyit a digitális üzleti modellek és az angol nyelven folyó nemzetközi kereskedelem irányába. Ha tetszik a projekt, dobjatok egy szavazatot rájuk!

Szavazni 2019. január 11-28. között, a Highlights of Hungary honlapján lehet. A közönségdíjat, a különdíjakat és a kurátorok elismerését február 6-án, a Katona József Színházban megrendezendő záróeseményen adják majd át. A Highlights of Hungary csapata pedig biztosítja, hogy ezek a történetek végigkísérnek majd bennünket az egész év során.

A Highlights of Hungary partnerei közt a tavalyi év után ismét szerepel a KPMG Magyarország. Ez nem véletlen, hiszen több olyan jelölt is található a palettán, amely hasonló értékek és területek mellett elkötelezett, mint a cég: oktatás, diverzitás, egészség és jóllét, fenntarthatóság vagy éppen innováció. Idén is különdíjjal jutalmazzák a felsorolt területek egy kiválasztott képviselőjét. A kezdeményezés új partnere a Coca-Cola Magyarország: a HoH-hoz hasonlóan az üdítőitalgyártó cég is támogatja a friss, kreatív, fenntartható és minőségi ötleteket, az egyediséget, a nyitottságot, és a bátorságot arra, hogy merjük megvalósítani az álmainkat, akár saját vállalkozás indításával. Ehhez és a projekt szélesebb körben megismertetéséhez fog egy kis további segítséget nyújtani a Coca-Cola Magyarország annak a jelöltnek, amelyiknek különdíját átadja majd.

Médiapartnerek: Marie Claire, Kreatív

——————————

Web: www.highlightsofhungary.hu

Facebook: facebook.com/highlightsofhungary

Instagram: @highlights_of_hungary