Snap and send back: ma már tényleg csak az Instagramnak öltözködünk?

Képzeld el, hogy egy olyan szettben kell pózolnod a legfrissebb outfit posztodhoz, amiben már egyszer láttak a követőid! Katasztrófa. Szerencsére modern társadalmunk egyik legsúlyosabb problémájára a leleményes vásárlók már megtalálták a megoldást. A legújabb vásárlási trend elve igazán egyszerű: vedd meg, fotózd le és vidd/küldd vissza. Ez a „snap and send back”.

A különböző divatbrandek által biztosított pénzvisszafizetési lehetőséggel már évek óta élnek az élelmes vásárlók, így a jelenség nem új keletű. Azonban ez a stratégia napjainkban egészen más célt szolgál, mint régen. Amíg néhány éve általában egy különleges esemény vagy party erejéig rejtegették a levágatlan árcédulákat az emberek, addig ma már csak egyetlen fotó miatt válnak a ruhák a gardróbok ideiglenes darabjává.

Vajon kik a leggyakoribb elkövetők? A fiatalok – válaszolnánk legtöbben reflexből. A brit Barclaycard cég felméréséből azonban kiderül, nagyot tévedünk, ha ezt gondoljuk. A megkérdezettek 9%-a vallotta be, hogy vásárolt már ruhát kifejezetten közösségi média kontent gyártásának apropójából. A meglepetés azonban most következik: a korosztályos rangsort a 35-44 évesek vezették és talán még megdöbbentőbb, hogy a férfiak száma túlszárnyalta a nőkét. Viszont azt hozzá kell tennünk, hogy csak 18 év feletti vásárlókat kérdeztek meg, így az Instagram demográfiai szempontból egyik legnagyobb csoportja, a tinédzserek kimaradtak a felmérésből.

Az eredmények a brit vásárlók szokásaira vonatkoznak, így jogos a kérdés, vajon itthon is ilyen elterjedt a „snap and send back”? Felmérésekkel ugyan nem tudom alátámasztani, de személyes tapasztalatból állíthatom, igen. Néhány éve fiatal felnőttként én is a kereskedelemben helyezkedtem el. Első munkahelyemként egy jól ismert fast fashion márka szolgált, ahol másfél év alatt olyan dolgokat láttam és éltem át, amit előtte sosem gondoltam volna. Azóta ha tehetem, kerülök minden hasonló üzletet. De térjünk vissza a témánkhoz, a visszárukhoz!

Napi szinten több százezer forint a visszaváltott ruhák értéke. Ez csak a visszafizetett pénzösszeget takarja, nem tartalmazza a levásárlást, azaz egy másik ruhára való csere lehetőségét. Mégis, hogy lehet, hogy ilyen nagy mennyiségben kerülnek vissza a ruhák az üzletekbe? Sok helyen még az árcédula sem szükséges a visszafizetés igényléséhez, ha pedig a ruhán még mindig ott lóg az említett kis cetli, akkor szinte kötelező az ott dolgozóknak visszaváltani azt. Márkánként ugyan eltérhetnek a visszárukra vonatkozó szabályozások, de általában 30 napon belül hordatlan, mosatlan állapotban mindenféle indok nélkül visszaveszik azokat. De hogyan bizonyítható, hogy valóban hordatlan és mosatlan az a ruha? Sehogy. Az ember kreativitása pedig nem ismer határokat. Másfél éves kasszás karrierem alatt cifrábbnál cifrább indokokkal találkoztam, hogy miért van émelyítően öblítő illata a ruhának, vagy, hogy miért sáros a hordatlan cipő. A konfliktus elkerülése érdekében általában ilyenkor is a él a „vásárlónak mindig igaza van”-féle íratlan szabály. Persze, sokan biztosra mennek és kicsit átszabják a megvásárolt terméket, majd minőségi hibára hivatkoznak… A lehetőségek száma végtelen!

Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy hasonló a helyzet kis hazánkban is. Azonban van olyan trend, ami még nem érkezett meg hozzánk. Néhány országban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az olyan divatmárkák, amelyek kifejezetten a közösségi média számára készítenek ruhákat és kiegészítőket. Ezek a darabok olcsók és a legfelkapottabb celebek által viselt ruhákat másolják, viszont minőségüknek köszönhetően csak néhány alkalommal viselhetők. Ha valaki mégsem akar a minőségből alább adni, akkor a Rent the Runway weboldalát keresi fel, ahol lehetőség van designer darabok kölcsönzésére. Azok az emberek, akik nem tudják nélkülözni adott ruha árát hosszú távon, de a celebeket, influencereket tekintik idoljuknak, maguk is szeretnének mindig naprakészek lenni az öltözködésben – ehhez pedig a ruhák ideiglenes, „csak egy kép erejéig” birtoklása tűnik adekvát megoldásnak. A celebek és influencerek lookja azonban legtöbbször márkák által szponzorált, így az egész folyamat egy többszörösen őszintétlen copy mechanizmusként írható le.

Ugyan egyre többen tesznek a fenntartható divatért és a környezetvédelemért, de ezzel szemben sajnos azoknak a csoportja is egyre nő, akik néhány minőségi darab mellé több olcsóbb, de rosszabb minőségű, trendi ruhát vásárolnak. Ezért a visszaváltott és a kidobott ruhák mennyisége évről évre növekszik. Hiszen a visszáruk sokszor nem az üzletek polcain kötnek ki, hanem visszakerülnek a gyártóhoz, ahol megsemmisítik őket.

A „snap and send back” híveinek pedig egyre könnyebb helyzetük van. Már a lakásból sem kell kitenni a lábukat, hiszen a legtöbb cég online vásárlás esetén ingyenes kiszállítást és sokszor ingyenes visszaküldési lehetőséget is biztosít, sőt, jogszabályban rögzített kötelessége a visszavásárlás is. A social media és a self-branding virágzásának korában pedig mindig szükség van egy újabb #ootd posztra, hiszen az a 233 millió még nem elég…

Szerző: Tamás Cintia, képel: Ader Error, Zara, Vogue