Dreams Upon Waking

A Los Angeles-i Durden and Ray és a budapesti MŰTŐ galéria közös kiállítása a Dreams Upon Waking. A két város közti együttműködés összekötő szála, hogy mindkét galériát művészek működtetik demokratikus úton, melynek célja egy független művészeti platform létrehozása. A közös kiállítás fő gondolati vonala az emlékezés, a töredezettség feltárása, mely más megközelítést kap Los Angeles-i és mást budapesti nézőpontból.

A racionalitásba vetett hit korlátolt lehetőségei helyett ma már egyre nagyobb hangsúlyt kap a bizonytalanságok kutatása, az átmeneti állapotok és helyek fókuszba állítása. Átmeneti tér például egy tornác is, mely egy külső és belső teret köt össze, de ideiglenes állapot lehet az álomból ébredés még friss, köztes stádiuma is, mikor igyekszünk feltárni nehezen megfogható emlékképeinket. Az emberi tudat- és létállapot absztrahálása, gyakran töredezett és megelevenedett víziói, és azok rekonstruálása képezik központi témakörét a Los Angeles-i Durden and Ray és a budapesti MŰTŐ galéria csoportos kiállításának.

Durden and Ray galéria

A jelenleg 24 művészből és kurátorból álló Durden and Ray artist-run galéria és kollektíva 2009-ben alapította Los Angeles belvárosában működő kiállítóterét, ahol helyi művészek és nemzetközi művészeti csoportok bemutatkozására biztosítanak lehetőséget. A Durden and Ray elsősorban alulról szerveződő, művészek által kurált csoportos kiállítások és projektek megvalósítására fókuszál, miközben elkötelezett mind az egyéni gyakorlatok, mind pedig a kurátori kísérletezések, a vizualitás kutatása és a nemzetközi partnerekkel való művészeti cserekapcsolatok mellett. A MŰTŐ egy non-profit, művészek által működtetett kiállítótér, mely 2016 óta Működik Budapesten a Heinrich udvar második emeletén. A cél egy független művészeti platform létrehozása, melynek működése demokratikus, így adva nagyobb teret a művészeknek és a nem feltétlen vizuális központú képzőművészetnek. Kiállítások mellett zenei mini fesztivál, rezidencia program, kerekeasztal-beszélgetések zajlanak hazai és nemzetközi együttműködésben.

MŰTŐ galéria

Kiállító művészek: BARTA Bence, BALÁZS Nikolett, Dani DODGE, Sean NOYCE, Jenny HAGER, Max PRESNEILL, David LEAPMAN, Ty POWNALL, ROMHÁNY Veronika, Curtis STAGE, TEPLÁN Nóra, Steven WOLKOFF, Alison WOODS

Megnyitó: elod janky, hang: Mmmnmnm

Időpont: február 21- március 4., helyszín: MŰTŐ Mária utca 54. 1085, Budapest