Bevált klasszikusok újraértelmezve: AW19 trendek

Mostanra lecsengett a fashion week szezon, és noha ismét voltak izgalmas színre lépések, egyik őszi-téli RTW show-t látva sem kaptunk nagyon a szívünkhöz, de az is igaz, hogy nehéz is minket meglepni (haha). Mindenesetre megérkezett összefoglalónk a következő hideg szezon kiemelt trendjeivel a fókuszban.

Színek, színek, színek

A színpreferencia az idei őszi-téli trendeket tekintve igen változatos megoldásokat láttat: a fehér továbbra is uralkodó, szinte fejtetőtől lábujjig is beteríthet minket, de az aranyt kedvelőknek sem kell elbújniuk, ha beköszönt a hűvösebb időjárás, hiszen ez a korántsem frivol tónus is kísér(t) bennünket még egy darabig. A merészebbek megérkezett a rikító sárga és a világító királykék dominancia, valamint teret nyernek az elsőre szokatlan kombinációk is, mint a lila-piros, okker-ciklámen, púderrózsaszín-viola-élénk sárga.

Bőrben az igazság

A bőrrel szemben mindig vannak ellenérzéseink, de az az igazság, hogy tudatos divatfogyasztóként is nehéz lemondanunk róla, főleg az aktuális szezon remekeit látva – véget ért ugyanis a fekete bőrdzseki egyeduralma, hogy sokkal izgalmasabb megoldások vegyék át a helyét. Nagyon kedveljük például a lakkbőrt mint anyagot, vagy az olyan darabokat, mint a piros bőrzakó vagy a menta bőrszoknya.

Overálra fel!

A munkásosztály hagyományos öltözékeinek formai megoldásai szinte minden szezonban előkerülnek a RTW kollekciók sorában, és ez most sem volt másként. Ezúttal a szürke árnyalatú és fekete anyagú overálok kaptak rivaldafényt.

Rétegezzzz!

Egy időben úgy voltunk vele, hogy ha még egyszer meghalljuk a fenti alcímben szereplő felhívást, felhagyunk sztárújságírói karrierünkkel és parkolópályára tesszük a divatot. Elcsépeltnek valóban elcsépelt, de egyrészt már nagyanyáink is ezt szajkózták, ők pedig tényleg tudtak valamit, másrészt egy jelentős, bár tényleg nem újkeletű AW19-es trend is erre szólít fel, szóval most sem tudunk mellette szó nélkül elmenni.

Minta-túladagolás

A helyzet az, hogy a virágba borulásnak is vannak fokozatai. Minden jel arra mutat, hogy ebben a szezonban elérjük a csúcsot, hiszen szó szerint ellep minket a sziromkavalkád. Tényleg. Nincs olyan, hogy túl sok.

Pszichedélia

Mit csinálj, hogy észrevegyenek, sőt, megszédítsd azt, aki rád néz? Hordj pszichedelikus mintázatú ruhákat, melyek káprázatos printjeikkel szó szerint levesznek a lábadról téged és a környezetedet egyaránt.

Stepp up!

Minden szezonnak megvan a maga dilije. A neoprént most felváltották a steppelt anyagok. Leginkább kabát és táska formában öltenek testet, de ki tudja, meddig fajul ez még…

Tuxedo-mánia

Nem, még mindig nem akar elmúlni a suit-up láz! Színesebbnél színesebb kosztümök nyernek teret az AW19-es szezonban, és most újragondolt „kistesójuk” is helyet követel magának, aki a szmoking névre hallgat. Bársony anyagokkal, violás színekkel és merész szabásokkal érkezett meg ismét a tuxedo-mánia, mi pedig csak üdvözölni tudjuk ezt a trendet.

Láncból sosem elég!

A nyakláncok háttérbe szorultak statement korszakuk után, helyüket a hangsúlyos fülbevalók vették át. Idén a fülbevalók maradnak, de társulnak melléjük a szinte már teljes mellkast lefedő többsoros láncok, testékszerek is a több az mindig több-elv jegyében. Érzéki, drámai, lehengerlő.

Szerző: Jakab Tímea Diána, képek: vogue.com