Itt a harmadik Limelight Academy Projection Mapping Masterclass!

Eljött a te időd? A második Limelight Academy Projection Mapping Masterclass együttműködésben a Vivid Sydney at Chatswood fényfesztivállal még javában tart, és a Limelight 3D Projection Mapping csapatta már indítja is a harmadikat – ez egyúttal a második program együttműködésben a norvég Factory Light Festivallal.

A Limelight Academy egy világszinten egyedülálló koncepció, amely a mapping versenyek alternatívájaként különleges képzési programot kínál fiatal tehetségek számára az egész világon. A versenyekkel ellentétben a sikeres pályázókat portfoliójuk és a projekt melletti elkötelezettségük alapján választják ki, a jelentkezőknek nem kell segítség nélkül tartalmat gyártaniuk ahhoz, hogy bekerüljenek a programba, a képzés folyamán pedig anyagi és szakmai segítséget nyújtanak a résztvevők számára alkotásuk elkészítéséhez. A Limelight Academy partner-fényfesztiválokkal közösen
lehetőséget teremt arra, hogy a kiválasztott fiatalok megismertethessék munkájukat egy szélesebb közönséggel. A Limelight Academy a tudásmegosztás és a tehetséggondozás iránti vágyból született.

A Limelight csapata hisz abban, hogy a projection mappingnek mint művészeti ág mindenki számára elérhetőnek kell lenni, és inspirálni szeretnék a művészek új generációját az alkotásra, valamint a közösségben való aktív szerepvállalásra.

A Masterclass program lehetőséget ad feltörekvő, az animációban és motion design-ban már tapasztalt művészeknek, hogy bővítsék tudásukat és megértésüket a video mapping kapcsán, és gyakorlati tudást szerezzenek a projection mapping és az ahhoz szükséges animációk elkészítésének területén. A Limelight nem a tökéletest keresi – fontos számukra, hogy stílus szempontjából jó egyensúly jöjjön létre a résztvevők között, és minden stílusban, amelyet látni akarnak a programban, a legjobb művészt választják ki a jelentkezők közül. Egy művésznek lehet egy jó ötlete, de az animációs tudása még fejlesztésre szorul, és ez teljesen rendben van. Vannak készégek, amelyek nem taníthatók és többet nyomhatnak a latban a döntéshozatal során. Olyan művészeket keresnek, akiket érdekel a projection mapping, elszántak és szenvedélyesek a művészeti forma iránt; egyediséget, egy friss megközelítést, olyan résztvevőket, akik vágynak tanulni és a maximumot nyújani.

„Masterclass programunk hatalmas elköteleződés a részünkről, és azt akarjuk, hogy jelentkezőink a legjobbat hozzák ki magukból. Cserébe mi mindent beleadunk, hogy támogassuk őket a fejlődésben a művésszé válás útján. Olyan készségeket sajátítanak el, amelyeket nem lehet tutorial-okból
megtanulni. És természetesen lehetőségük van rá, hogy bemutassák alkotásukat egy fényfesztiválon” – mondja Dávid István, a Limelight 3D Projection Mapping társalapítója. „Mint mindig, a néhány fő kiválasztása a programba a sok-sok tehetséges művészből a legnehezebb számunkra. Az első két
Masterclass sikerének köszönhetően a jelentkező száma jelentősen növekszik. A sokszínűség elengedhetetlen eleme filozófiánknak, és szerencsések vagyunk, hogy különböző háttérrel és tapasztalattal rendelkező művészeket választhatunk a csapatba. Mindenkinek megvan a saját stílusa, munkamódszere és ötletei ugyanannak az épületnek a bevetítéséről. Ez az, ami annyira értékessé teszi számunkra a Limelight Academy-t.”

A Limelight Projection Mappingről

A Limelight Projection Mapping fényművészek csoportja, akik több mint egy évtizede készítenek 3D-s illetve fényinstallációkat. Néhányan közülük jelen voltak, amikor ez a művészeti ág még csak születőben volt, és olyan fényművészeti koncepciókat hoznak létre, amelyek emberek százezreit nyűgözik le világszerte, fényfesztiválokon és vállalati eseményeken egyaránt. A történetmesélés és a különleges 3D-s látványvilág ötvözete, illetve az épületekre való vetítésben szerzett 15 éves tapasztalat teszi a Limelight Projection Mappinget a mai 3D-s fényfestési szcéna egyik vezető művészeti csoportjává.

A Factory Light Festivalról

A Factory Light Festival egy független fényfesztivál Slemmestad-ban, Norvégiában, ahol a legjobb művészi video mapping munkákat és fényinstallációkat mutatják be egy cementgyár posztindusztriális felületét használva vászonként. A fesztivál nagy népszerűségnek örvend a helyi közösség körében, és a
nemzetközi művészeti szcénába beágyazott szakmai fesztiválként egyedi révként szolgál a kísérleti művészet számára. A szervezők szenvedélyes művészekkel működnek együtt annak érdekében, hogy azok fejlődhessenek, és minden szeptemberben megmutathassák ennek eredményét.
A Factory Light szeretné megosztani fantasztikus fesztiválját a világ legígéretesebb video mappereivel. A művészek a tehetségüket hozzák, ők a felszerelést és egy silót adnak, és együtt megmutatják a világnak, mire képesek a művészek (és közben norvég módra jól is érzik magukat).

Az élet fényvisszaverődés. Tapasztalásainkat nagymértékben alakítja az, hogy hogyan látjuk a világot. Minden interakció, minden reflexió, belső és külső, megváltoztat bennünket és a világot, amelyben élünk. Alkossunk varázslatos tapasztalásokat a fény és reflexiók fizikai tulajdonságainak felfedezésével!

Tudj meg többet a programról, olvass véleményeket a Limelight Academy végzettjeitől és jelentkezz a harmadik Projection Mapping Masterclassra ITT.