Különleges Yayoi Kusama kiállítás nyílik a New York Botanical Gardenben!

Yayoi Kusama, az ünnepelt japán művész izgalmas új munkákat mutat be néhány jól ismert, ikonikus alkotása mellett jövőre a New York Botanical Gardenben. A tárlat különlegessége, hogy a közönség részvételével zajlik és folyamatosan változni fog. A kiállítást a „művész természettel való kapcsolatának multiszenzoros bemutatójaként” aposztrofálják. Az alkotások a brooklyni helyszín kertjeiben és a belterekben is megjelennek majd.

Kusama munkái a konceptuális művészeten alapulnak, merít a feminizmus, minimalizmus, szürrealizmus, art brut, pop art és absztrakt expresszionizmus irányzatából is, és műveit autobiografikus, pszichológikus, és szexuális tartalommal tölti meg.

„Míg ezek a művek többnyire absztrakt formákként jelennek meg a nézők számára, egyúttal azt is megmutatják nekünk, hogy hogyan látja az univerzumot, különösen a természetet a művész. Hálásak vagyunk neki, hogy megosztja velünk látásmódját és hogy segítségünkre van abban, hogy egy ilyen megismételhetetlen élményt nyújtsunk látogatóink számára.” – nyilatkozta Carrie Rebora Barratt, a NYBG elnöke.

A New York-i Botanikus Kert Yayoi Kusama kiállítása május 2-től november 1-ig látogatható.