Kiegészítők a fülledt techno bulikhoz: mágikus legyezők Budapestről

Egyedi grafikákkal díszített, kézzel készült legyezőkkel teszi színesebbé és szellősebbé a nyári éjszakákat két grafikus, Patkós Luca és Mészáros Szani projektje, a BZZZ.

“A legyező az egyik legősibb használati tárgy, amit a világ minden táján alkalmaztak, japán hadgyakorlatoktól kezdve, a római katolikus egyházon keresztül egészen az elegáns francia szalonokig.

És techno bulikban. Mi ebben a közegben találkoztunk velük leginkább, azonban nem leltünk olyan darabot, amit szívesen hordtunk volna, vagy ami nem esik szét az első használat után. Ezért döntöttünk végül úgy, hogy megtervezzük a saját legyezőinket. Rengeteg tanulás és kísérletezés után egy olyan kollekciót alkottunk, aminek darabjai különleges és hűséges társai lehetnek a táncparkett felhevült arcainak.

A márka neve, logója és totemállata egy légy, de a BZZZ egyben utal arra a flow élményre is, amit ‘Body Buzz’-nak hívnak, amikor a zene, a hangulat szinte sejtszinten járja át az embert, és sosem akarja abbahagyni a táncolást. Az ilyen fülledt, nyári pillanatokban pedig minden friss szellő szinte megváltás. Ezt kínálják a BZZZ legyezők.” – mesélték a tervezők.

A legyezők kézzel, kis széria számban készülnek, szitanyomott textil és gravírozott fa, valamint bőr kombinálásával. Az első, sorszámozott kollekcióban a három különböző darab három különböző történetet mesél el. Hogy miről szólnak ezek a történetek, kiderül a lányok weboldaláról.